Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Leo Struyf & Co bv

Bouwen

Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Ik wil bouwen

Nieuwe woning bouwen

U kan bij ons terecht voor sleutel-op-de-deur totaalprojecten. Bij sleutel-op-de-deur bouwen is het huis helemaal afgewerkt en klaar om in te wonen.

Huis of villa bouwen

Een huis bouwen (of een ander gebouw) in België is lastig als u niet goed weet waar te beginnen. Veel mensen hebben ook de tijd niet om alles zelf uit te zoeken. Een villa bouwen is bijvoorbeeld heel anders dan een huis bouwen. Daarom is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen.

We helpen graag doorheen het hele bouwproces. Dit gaat van het opvolgen van uw wensen tot het helpen bij vragen over kosten, wetgeving, bouwgrond, architecten… Zo bent u zeker dat u niets over het hoofd ziet. Bij het opleveren is het voor ons belangrijk dat alles in orde is zodat u zonder zorgen kan genieten van het afgewerkte bouwproject.

Verder vindt u een duidelijke versie van ons stappenplan. Het is bedoeld om u een idee te geven over hoe we het project aanpakken. In realiteit is het complexer, daarom focussen we op een goede professionele communicatie zodat alles transparant en duidelijk is naar de klant toe.

Villa of huis bouwen
Huis bouwen plan
Ecologisch verantwoord

Circulair bouwen, duurzaam en ecologisch

Circulair bouwen begint bij systeemdenken. Bij circulair bouwen is het de bedoeling om zo veel mogelijk kringlopen te sluiten aan de hand van samenwerkingen, transparantie en innovatie. Zo’n 30-40% van het afval in België komt uit de bouwsector.

Voor ons is het belangrijk om deze procenten zo laag mogelijk te krijgen. Dit bereiken we door van circulair bouwen onze norm te maken. Hierdoor zal de CO2-voetafdruk van België enorm afnemen.

SOLIDWOOD

We bouwen altijd circulair door gebruik te maken van het SOLIDWOOD houtbouwsysteem. Dit is een ingenieus systeem waarbij zowel ecologie als efficiëntie en comfort centraal staan. Met behulp van SOLIDWOOD bouwen we altijd circulair zonder het bouwproces te vertragen of de kwaliteit te verlagen.

Sterker nog, zowel de efficiëntie als de kwaliteit van het bouwproces ligt hoger dan bij klassiek bouwen. Weinig reden dus om op een vervuilende manier te bouwen!

Wenst u graag meer informatie over circulair bouwen?

Bouwen met hout

Houten huis bouwen

Zoals hierboven vermeld, bouwen we altijd met ons SOLIDWOOD bouwsysteem. De OSB4-platen die de basis vormen van dit houtbouwsysteem, bestaan uit samengeperst hout. Deze krijgen dan een speciale afwerking, waardoor ze enorm stevig worden en brandveilig.

Veel mensen denken dat hout snel in brand schiet en dus uw huis snel omtovert in een vuurinferno wanneer er brand uitbreekt. Dit klopt niet. De beschermende laag van de OSB4-platen remt de brand juist af. Wanneer het samengeperst hout onder de laag in brand schiet, transformeert deze snel in houtskool. Ook dit remt de brand af.

Kortom, een houten huis bouwen is veilig als uw aannemer voldoende kennis en ervaring heeft in het vak. Onze huizen worden volledig op maat afgewerkt, waardoor u eindeloos veel mogelijkheden hebt om de look van uw nieuwe thuis te bepalen.

Waarom duurzaam bouwen?

Net als circulair bouwen, is duurzaam bouwen een relatief nieuw concept met veel potentieel om de CO2-uitstoot van België in te perken. Belangrijk bij een huis bouwen, is werken met hernieuwbare materialen zoals hout. Ons hout komt rechtstreeks uit Europese PEFC-bossen.

Voor elke boom die we omkappen om houten platen te maken, planten we er 2 in de plaats. Zo voorkomen we dat bossen verdwijnen en sterker nog, zorgen we ervoor dat het oppervlak van bossen in Europa toeneemt.

Duurzaam zijn begint bij de productie in het bouwproces. Hierna is het aan ons om u tips te geven over hoe u energie kan besparen met de correcte isolatie etc. Duurzaamheid is één van onze aandachtspunten bij een huis bouwen. Aarzel niet om professioneel advies te vragen indien u meer wilt weten.

Duurzaam huis bouwen kanaal
Ik wil bouwen

Huis bouwen stappenplan

Eerst maken we graag kennis en overlopen we uw bouwwensen. U kan bij ons terecht voor een begeleiding van begin tot einde. We kunnen u helpen de juiste architect te vinden voor uw noden en wensen.

Als u nog geen architect hebt, stellen we een van onze partners voor die het plan maakt. Al een architect gevonden? Sla deze stap dan over.

De architect dient de bouwaanvraag in. Hierna zullen we de aannemingsovereenkomst ondertekenen.

Ons ervaren team begint vervolgens te bouwen. We zorgen voor een snel en duurzaam bouwproces dat rekening houdt met al uw wensen.

Wanneer het gebouw helemaal af is, zorgen we voor de oplevering. Het is heel belangrijk voor ons dat na de oplevering alles in orde is. Als u nog vragen heeft, neem gerust contact met ons op.

Duidelijk en transparant

Volledige begeleiding doorheen het bouwproces

U kan bij Leo Struyf & Co bv terecht voor een totaalbegeleiding. We nemen al uw zorgen uit handen om het proces zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe vroeger u contact opneemt, hoe beter we u kunnen begeleiden en zorgen dat alles vlot verloopt.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen de juiste keuze te maken qua architect, want ook hier zijn verschillen in. Zo zijn er die beter geschikt zijn voor een lager budget en anderen die bijvoorbeeld meer ervaring hebben met bouwen in de pastorijstijl.

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken. We kijken uit naar een aangename, transparante samenwerking!

Heeft u vragen voor ons?

Neem contact op als u vragen of een project voor ons hebt. Ons gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

IK WIL BOUWEN

Veel gestelde vragen

De prijs van een huis hangt af van de bouwstijl, hoeveelheid luxe en de oppervlakte natuurlijk. Als u de kosten van een nieuw huis wilt drukken, bekijkt u best sleutel-op-de-deur huizen.

Een huis vanaf 0 bouwen klinkt voor veel mensen als een dure aangelegenheid t.o.v. het aankopen van een gelijkwaardig huis. De praktijk leert ons dat dit vaak omgekeerd is en het verschil in kostprijs enorm kan zijn.

Als u de kostprijs van een nieuwbouwwoning zo laag mogelijk wilt houden, dan raden we aan om een standaardplan van sleutel-op-de-deur te laten bouwen. U weet meteen wat het zal kosten en geniet bovendien van schaalvoordelen.

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons