Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Leo Struyf & Co bv

Verbouwen

Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Verbouwen en renoveren

Verbouwen, hoe beginnen?

Verbouwen is niet zo eenvoudig. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie te krijgen van mensen met ervaring. Leo Struyf & Co bv staat u bij doorheen het hele renovatieproces.

Een villa of huis verbouwen in België is een moeilijke taak als u niet goed weet waar te beginnen. Er is veel verschil tussen het verbouwen van bijvoorbeeld een villa of huis. Veel mensen hebben ook de tijd niet om alles zelf uit te zoeken. Daarom is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen.

We staan u bij voor en tijdens het verbouwen

We helpen graag doorheen het hele verbouwproces. Dit gaat van het opvolgen van de wensen tot het helpen bij vragen over kosten, wetgeving, bouwgrond, architecten… Zo bent u zeker dat u niets over het hoofd ziet. Bij het opleveren is het voor ons belangrijk dat alles in orde is zodat u zonder zorgen kan genieten van uw afgewerkte verbouwproject.

Verder vindt u een duidelijke versie van ons stappenplan bij renovaties. Dit passen we toe of het nu gaat om het verbouwen van een villa, huis of andere. Het is bedoeld om u een idee te geven over de manier waarop we verbouwingen aanpakken. In de realiteit is het iets complexer, daarom focussen we op een transparante en professionele communicatie zodat alles duidelijk is.

Renovatie en verbouwen vakmannen bespreken
beginnen verbouwen

Totaalbegeleiding bij verbouwen

Heeft uw woning een grondige renovatie nodig? Dan bent u bij het juiste adres. Leo Struyf & Co bv heeft al verschillende renovatieprojecten tot een perfect einde gebracht. Denk aan extra verdiepen, aanbouwen van extra ruimtes en natuurlijk ook totaalrenovatie.

Met deze nodige expertise bent u zeker dat ook uw project een succes wordt. Onze vakmensen worden gecoördineerd door ons begeleidend team dat het hele project overziet en strikt opvolgt zodat alles binnen de besproken tijd opgeleverd kan worden.

Doordat we ervaring hebben met zowel bouwen als verbouwen, kunnen we het renovatieproces zowel efficiënt als kwalitatief doen verlopen. De renovatie van uw woning is bij ons in goede handen. Klaar om uw woning een extra boost te geven?

Aandachtspunten

Waar moet u op letten bij verbouwen?

Als u niet goed weet hoe u moet verbouwen en waarmee u rekening moet houden, dan is verbouwen in België een zeer ingewikkeld proces. Daarom is het belangrijk om u goed te laten informeren. Leo Struyf & Co staat u bij in het volledige proces zodat u zeker niets over het hoofd ziet.

Bij een renovatie zijn er een aantal aandachtspunten waarmee u rekening moet houden. We lijsten ze op.

Algemene aandachtspunten bij verbouwingen

Alle gebouwen in Vlaanderen waarvoor men een omgevingsvergunning moet aanvragen, moeten voldoen aan een reeks voorwaarden. Denk hierbij aan energieprestaties, voldoende ventilatie, geen overtollig waterverbruik… Dit geldt trouwens ook voor kleine aanpassingen zoals een raam vervangen.

De energieprestatienormen die gevolgd moeten worden voor nieuwbouw, gelden ook voor renovaties. Het minimumniveau voor zowel ventilatie als energiezuinigheid en isolatie moet dus behaald worden.

Verder moet er ook dubbele beglazing voorzien worden in elke woning. In gangen en traphallen in uw gerenoveerde woning is dit niet het geval. U komt mogelijk in aanmerking voor de premie voor hoogrendementsglas.

Voor een volledige oplijsting van alle verplichtingen kan u op de site van de Vlaamse overheid terecht.

Aandachtspunten

Administratieve aandachtspunten

Met administratief bedoelen we dat u de haalbaarheid van het project met een kritisch oog moet bekijken. Wat moet er veranderen? Heeft u de huidige plannen bij de hand? Wat is uw budget? Welke btw moet u betalen op de facturen? Heeft u een bouwvergunning?

Dit zijn belangrijke, maar ook ingewikkelde vragen. We staan u bij om deze vragen te beantwoorden. Kom gerust langs voor een inleidend gesprek om uw wensen en noden te bespreken.

verbouwen

Stappenplan

Eerst maken we graag kennis en overlopen we wat u precies wilt verbouwen. Als het voor ons duidelijk is wat u wilt bereiken, kan het verbouwproces in gang geschoten worden.

Ons team komt langs voor een grondige renovatiescan. We kijken de huidige staat van uw gebouw na en bepalen wat er moet gebeuren. Hierna krijgt u een schatting van de verbouwprijs.

Wanneer alles goed besproken is, plannen we het project in. Zo komt u te weten hoe we het verbouwproces exact onder handen nemen en hoe het gaat verlopen.

Ons ervaren team start met de werkzaamheden. We zorgen voor een snel en duurzaam verbouwproces dat rekening houdt met al uw wensen.

Wanneer het gebouw helemaal af is, zorgen we voor de oplevering. Het is belangrijk voor ons dat na de oplevering alles in orde is. Als u toch nog vragen heeft, neem gerust contact met ons op.

Heeft u vragen voor ons?

Neem contact op als u vragen of een project voor ons hebt. Ons gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons