Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Inspiratie

Klassiek

Inspiratie

Klassieke stijl

Leo Struyf & Co bv heeft ervaring met alle mogelijke bouwstijlen. Zoekt u iets anders dan de klassieke stijl? Bekijk dan zeker ook deze stijlen:

90

Jaar ervaring

1932

Oprichting

4

Generaties

Klassieke stijl woning villa

De belangrijkste voordelen van de klassieke stijl

KLASSIEKe stijl

Elegantie met oog voor detail

Deze klassieke stijl is perfect voor mensen die een elegante woning willen bouwen. Het is gebaseerd op het rijke verleden van woningen uit de 18de en 19de eeuw. Dit zorgt voor een focus op elegantie en een rijke detaillering. Een sfeervolle, warme en gezellige uitstraling zijn ook van de orde.

De architectuur van de klassieke stijl is dus elegant met oog op detail. De woningen zijn ruimtelijk en licht. In een klassieke woning wordt vooral nadruk gelegd op de centrale inkom. Dit is het hart van de klassieke woning omdat het de ruimte is die alle andere ruimtes verbindt.

Veel zelf gekozen details om uzelf uit te drukken, zorgen voor de klassieke uitstraling van de woning. Ook de nadruk op symmetrie en het gebruik van traditionele kenmerken helpen deze uitstraling te bekomen. Naast de uitstraling van de woning is functionaliteit ook belangrijk. De klassieke bouwstijl maakt gebruik van bouwtradities die zich bewezen hebben door tientallen jaren present te blijven in de bouwscene.

Als u houdt van metselwerk is de klassieke bouwstijl ook zeker een optie. Er wordt veel gebruik gemaakt van metselwerk in de gevel van de woning. Veel detail in de gevel is zeker mogelijk. Over alle details moet goed gecommuniceerd worden en ze moeten ook haalbaar zijn. Doe dus beroep op een professionele architect om u bij dit proces bij te staan.

De symmetrie van de woning zorgt ervoor dat de klassieke bouwstijl nog steeds een van de populairste is. Gevels en plattegronden zijn enorm symmetrisch in deze bouwstijl. Dit wordt nog extra benadrukt door sierlijke details die de eigenaar van de woning zelf kiest. Denk aan mooie daklijsten, een speciale gootafwerking, een rijkelijke nadruk op de inkomhal en fervent gebruik van ornamenten. Een klassieke woning baseert zich wat op herenhuizen en landhuizen. De typerende materialen zijn bakstenen, geschilderd hout en beton. Deze combinatie maakt van uw woning een gezellige, warme woonst.

Klassiek huisinterieur legt nog eens de nadruk op het gezellige aspect van de klassieke stijl.

Inspiratie

Klassiek

Hebt u vragen voor ons?

Neem contact op als u vragen of een project voor ons hebt. Ons gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons