Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Inspiratie

Modern

Inspiratie

Moderne stijl

Leo Struyf & Co bv heeft ervaring met alle mogelijke bouwstijlen. Zoekt u iets anders dan de moderne stijl? Bekijk dan zeker ook deze stijlen:

90

Jaar ervaring

1932

Oprichting

4

Generaties

Contacteer ons
Moderne bouwstijl voorbeeld

De belangrijkste voordelen van de moderne stijl

Moderne stijl

Strakke lijnen en eenvoudige vlakken

De moderne bouwstijlen zorgen voor een vernieuwd gevoel. Dit komt door het gebruik van andere materialen en dynamische vlakken, de typische soberheid en een mooie variatie in vormgeving. De bekendste kenmerken blijven de strakke lijnen en eenvoudige vlakken. Door de variatie in diepte en grootte creëren de architecten een uniek gevoel.

De gevel is vaak één groot vlak, onderbroken door enkele ramen, deuren, metselwerk of gevelpleister. Het dak is vaak gewoon plat maar neemt soms een experimentele vorm aan. Ook het gebruikte materiaal bij de moderne stijl is vaak experimenteel. Denk aan houten gevels en schrijnwerk uit kunststof.

Grote ramen zijn ook vaak aanwezig bij de moderne bouwstijl. Door dit te combineren met lichtstraten wordt er gebruik gemaakt van daglicht om de woning te verlichten. Een architect die een goede oriëntatie maakt van de woning en de bouwgrond is dus enorm belangrijk. Om het gebrek aan licht te compenseren, zorgen ‘s nachts industriële designlampen en lijnverlichting voor een modern accent.

U krijgt vooraan een coherent geheel door de weinig of nauw ingewerkte ramen en deuren. De gevelpleister of het verlijmd metselwerk zorgt voor een aangenaam accent. Als de woning weinig glas langs de voorkant bevat, zullen er aan de achterzijde grote raampartijen geplaatst worden. Dit zorgt voor het typische gebruik van veel lichtinval. De extra populariteit van het benadrukken van de tuin heeft hiertoe geleid. Het glas zorgt ervoor dat de binnen- en buitenkant van uw huis een groot geheel zijn.

Ook in de moderne woning zelf komt de moderne bouwstijl tot leven. Gietvloeren zijn bijvoorbeeld steeds populairder als vloerbedekking. Het zijn de vloeren die u vroeger vooral zag in de industrie. Nu zijn ze ook de woningmarkt aan het veroveren. Dit komt doordat ze makkelijk te onderhouden zijn. Een extra voordeel: u moet geen voegen poetsen. Naast dit pluspunt legt het ook de nadruk op het strakke design van de moderne bouwstijl.

Hebt u vragen voor ons?

Neem contact op als u vragen of een project voor ons hebt. Ons gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons