Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Inspiratie

Pastorie

Contacteer ons
Pastoriestijl/pastorijstijl villa met poort

De belangrijkste voordelen van de pastoriestijl/pastorijstijl

Pastoriestijl

Warme, gezellige uitstraling

De pastorijstijl is gebaseerd op de oude woningen van pastoors. Het heeft een warme, klassieke uitstraling die zeer landelijk overkomt. Deze kenmerken typeren een pastoriewoning: het zijn hoge gebouwen met een grote voordeur afgewerkt met steen die nadruk legt op de voorgevel en het gebruik van luifels, dakramen (typische pastorijstijl ramen) en een puntdak.

Het zijn zeer ruime woningen die door de oude Belgische pastorijen geïnspireerd zijn. Traditioneel hebben ze twee bouwlagen onder een zadeldak, een grootse ingang en verschillende traveeën (deel van een gevel dat als een eenheid wordt gezien in de gevelverdeling en meerdere keren herhaald wordt). De gevels worden benadrukt met steen die u zelf kan kiezen.

Een mooi bewijs van de landelijke uitstraling van de pastorij bouwstijl: in 1969 werd de pastorijwoning van Schriek afgebroken en verplaatst naar het domein Bokrijk. Dit komt doordat het aanzien werd als authentiek bestanddeel van oude Kempische dorpen.

In Vlaanderen zijn pastoriewoningen enorm populair. Veel van deze oude pastorijen komen leeg te staan en worden verkocht om gebruikt te worden als woonst, restaurant… Maar er zijn ook veel mensen die in deze stijl hun woning willen bouwen om deze bouwstijl te combineren met hun andere wensen.

De warme, gezellige uitstraling is niet enkel aanwezig in het exterieur. Ook het pastorijstijl interieur is vaak heel gezellig gemaakt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout. Het gebruik van veel open ruimtes draagt ook bij tot deze warme sfeer. Gasten voelen zich vaak meteen thuis als ze in een pastorijwoning terecht komen.

Landelijke woningen worden steeds populairder in steden. Veel mensen missen de gezelligheid van deze woningen wanneer ze in een stad gaan wonen. Met deze bouwstijl kunt u van deze warme sfeer genieten in het midden van een drukke stad.

Voor een pastoriewoning te bouwen kan u bij ons terecht. Ons professionele team met jarenlange ervaring zorgt voor een aangenaam en snel bouwproces. Hebt u al een architect? Dan bouwen wij op basis van de plannen. Hebt u nog geen architect? Dan begeleiden we u naar de architect die het best bij u past op basis van uw noden en wensen.

Inspiratie

Pastorie

Wat doen we?

Leo Struyf & Co bv maakt van uw bouwproject een vlotte en succesvolle realisatie. Daarbij staan voor ons enkele belangrijke waarden centraal.

Kwaliteit

We volgen de werf op en coördineren dagelijks. Zo streven we kwaliteit na als een erkende aannemer met jarenlange ervaring.

Vakmanschap & Know-how

Ons team bestaat uit bekwame, gedreven personen. Zo verzekeren we de kwaliteit en duurzaamheid van elk bouwproject.

Authenticiteit

Specifieke bouwstijlen en standaardafmetingen beletten creativiteit. We bouwen altijd eigenhandig en traditioneel om elk bouwproject een unieke uitstraling te geven.

Duurzaamheid

Enorm belangrijk voor ons is de duurzaamheid van het bouwproces en de gebruikte materialen. Met ons nieuwe bouwsysteem SOLIDWOOD streven we naar een duurzame en stabiele toekomst voor uw bouwproject.

Duidelijk en transparant

Volledige begeleiding doorheen het bouwproces

U kan bij Leo Struyf & Co bv terecht voor een totaalbegeleiding. We nemen al uw zorgen uit handen om het proces zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe vroeger u contact opneemt, hoe beter we u kunnen begeleiden en zorgen dat alles vlot verloopt.

Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen de juiste keuze te maken qua architect, want ook hier zijn verschillen in. Zo zijn er die beter geschikt zijn voor een lager budget en anderen die bijvoorbeeld meer ervaring hebben met bouwen in de pastorij stijl.

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken. We kijken uit naar een aangename, transparante samenwerking!

Heeft u vragen voor ons?

Neem contact op als u vragen of een project voor ons hebt. Ons gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons