Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Inspiratie

Pastorie

Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
Pastoriestijl/pastorijstijl villa met poort

De belangrijkste voordelen van de pastoriestijl/pastorijstijl

Pastoriestijl

Warme, gezellige uitstraling

Leo Struyf & Co bv is een bouwbedrijf gespecialiseerd in exclusieve totaalprojecten in pastorijstijl. Als centraal aanspreekpunt in uw sleutel-op-de-deur project staan zij garant voor kwaliteit op hoog niveau.

Al 4 generaties lang is bouwen hun passie. Klantgerichtheid staat hierbij centraal. Een belangrijk onderdeel van onze activiteit is massieve houtbouw met SOLIDWOOD. Dit houtbouwsysteem leent zich uitstekend voor het realiseren van deze bouwstijl.

De pastorijstijl is gebaseerd op de oude woningen van pastoors. Het heeft een warme, klassieke uitstraling die zeer landelijk overkomt. Deze kenmerken typeren een pastoriewoning: het zijn hoge gebouwen met een grote voordeur afgewerkt met steen die nadruk legt op de voorgevel en het gebruik van luifels, dakramen (typische pastorijstijl ramen) en een puntdak.

Het zijn zeer ruime woningen die door de oude Belgische pastorijen geïnspireerd zijn. Traditioneel hebben ze twee bouwlagen onder een zadeldak, een grootse ingang en verschillende traveeën (deel van een gevel dat als een eenheid wordt gezien in de gevelverdeling en meerdere keren herhaald wordt). De gevels worden benadrukt met steen die u zelf kan kiezen.

Een mooi bewijs van de landelijke uitstraling van de pastorij bouwstijl: in 1969 werd de pastorijwoning van Schriek afgebroken en verplaatst naar het domein Bokrijk. Dit komt doordat het aanzien werd als authentiek bestanddeel van oude Kempische dorpen.

In Vlaanderen zijn pastoriewoningen enorm populair. Veel van deze oude pastorijen komen leeg te staan en worden verkocht om gebruikt te worden als woonst, restaurant… Maar er zijn ook veel mensen die in deze stijl hun woning willen bouwen om deze bouwstijl te combineren met hun andere wensen.

De warme, gezellige uitstraling is niet enkel aanwezig in het exterieur. Ook het pastorijstijl interieur is vaak heel gezellig gemaakt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout. Het gebruik van veel open ruimtes draagt ook bij tot deze warme sfeer. Gasten voelen zich vaak meteen thuis als ze in een pastorijwoning terecht komen.

Landelijke woningen worden steeds populairder in steden. Veel mensen missen de gezelligheid van deze woningen wanneer ze in een stad gaan wonen. Met deze bouwstijl kunt u van deze warme sfeer genieten in het midden van een drukke stad.

Voor een pastoriewoning te bouwen kan u bij Leo Struyf & Co bv terecht. Hun professionele team met jarenlange ervaring zorgt voor een aangenaam en snel bouwproces. Heeft u al een architect? Dan bouwen zij op basis van de plannen. Heeft u nog geen architect? Dan begeleiden zij u naar de architect die het best bij u past op basis van uw noden en wensen.

Inspiratie

Pastorie

Wat doet Leo Struyf & Co bv?

Leo Struyf & Co bv maakt van uw bouwproject een vlotte en succesvolle realisatie. Daarbij staan voor hen enkele belangrijke waarden centraal.

Kwaliteit

Zij volgen de werf op en coördineren dagelijks. Zo streven zij kwaliteit na als een erkende aannemer met jarenlange ervaring.

Vakmanschap & Know-how

Hun team bestaat uit bekwame, gedreven personen. Zo verzekeren zij de kwaliteit en duurzaamheid van elk bouwproject.

Authenticiteit

Specifieke bouwstijlen en standaardafmetingen beletten creativiteit. Zij bouwen altijd eigenhandig en traditioneel om elk bouwproject een unieke uitstraling te geven.

Duurzaamheid

Enorm belangrijk voor hen is de duurzaamheid van het bouwproces en de gebruikte materialen. Met hun nieuwe bouwsysteem SOLIDWOOD streven zij naar een duurzame en stabiele toekomst voor uw bouwproject.

Duidelijk en transparant

Volledige begeleiding doorheen het bouwproces

U kan bij Leo Struyf & Co bv terecht voor een totaalbegeleiding. Zij nemen al uw zorgen uit handen om het proces zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe vroeger u contact opneemt, hoe beter zij u kunnen begeleiden en zorgen dat alles vlot verloopt.

Zo kunnen zij bijvoorbeeld helpen de juiste keuze te maken qua architect, want ook hier zijn verschillen in. Zo zijn er die beter geschikt zijn voor een lager budget en anderen die bijvoorbeeld meer ervaring hebben met bouwen in de pastorij stijl.

Neem contact op om alle mogelijkheden te bespreken. Zij kijken uit naar een aangename, transparante samenwerking!

Contacteer Leo Struyf & Co bv

Heeft u vragen?

Neem contact op als u vragen of een project voor hen hebt. Hun gemotiveerde team helpt u zo snel en goed mogelijk verder.

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons