Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
NIEUWS

Solidwood en duurzaamheid

Enkele weken geleden introduceerden we binnen Leo Struyf & Co een nieuwe bedrijfstak: SOLIDWOOD. Dit unieke houtbouwsysteem draagt ecologie hoog in het vaandel en hanteert een lange termijnvisie. In de komende blogberichten bespreken we de drie belangrijkste pijlers binnen SOLIDWOOD: duurzaamheid, innovatie en efficiëntie. Stay tuned!

De eerste belangrijke pijler van SOLIDWOOD is duurzaamheid. Dit compact en ingenieus bouwsysteem maakt gebruik van monolithische volle wanden in houtcomposiet om ecologische en comfortabele woningen te bouwen.

Hé? Monolithische wanden?

Een monolithische constructie bestaat uit verschillende onderdelen, maar vormen samen één geheel.

Er wordt steeds ecologisch verantwoord basismateriaal gehanteerd. We gebruiken hernieuwbare grondstoffen, waaronder het natuurlijk en recycleerbaar materiaal: hout.

SOLIDWOOD wordt uitsluitend vervaardigd van hout afkomstig uit PEFC/FSC-gecertificeerde bossen. Dit zijn Europese bossen met een streng bosbeheer en een garantie op constante nieuwe aangroei. Hierdoor wordt tijdens de productie van hout maar liefst 2 à 3 keer minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele structuurmaterialen.

De drijfveer achter SOLIDWOOD?

Een stap vooruit zijn op de steeds strengere bouwnormen en energiewetgeving. Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouw. Hierbij ligt de focus op minimaal (groen) energieverbruik voor verwarming en ventilatie, koeling, warm water en de productie van alle gebruikte bouwmaterialen.

Naast energiezuinigheid en een milieuverantwoord materiaal- en productiesysteem, stelt SOLIDWOOD gezondheid centraal. Zo dragen we ons steentje bij tot een lagere ecologische voetafdruk met een gezond wooncomfort en welzijn.

Kortom: SOLIDWOOD zorgt voor een gezond binnenklimaat, verkiest een lange termijnvisie en streeft mee naar een klimaatneutraal bouwproject.

Meer weten?

Surf naar www.solidwood.be of contacteer ons voor een afspraak!

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons