Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
NIEUWS

Solidwood en efficiëntie

Onze vorige blogberichten al gezien? Daar kwamen reeds twee pijlers van SOLIDWOOD aan bod: duurzaamheid en innovatie. Last but not least bekijken we hier samen waarom SOLIDWOOD ook een efficiënt bouwsysteem is.

Wij gaan bimmen!

Het bouwproces is al jaren onveranderd. In plaats van te focussen op individuele belangen, moeten we evolueren naar een collectieve winstverdeling. Het BIM (Building Information Model) wordt gezien als een nieuwe manier om projecten te ontwerpen en in goede banen te leiden door te anticiperen op problemen die men vaak tegenkomt bij de uitvoering. Hier staat een betere informatie-uitwisseling tussen de verschillende partijen centraal. Via het tekenen in 3D krijgt een project een werkelijke vorm. Het 3D-prototype is de leidraad bij uitstek om het fysieke bouwproject te realiseren. Geen vraagtekens, geen verrassingen en een snellere oplevering. We gaan proactief te werk met zicht op het eindresultaat, zodat de uitvoering van het bouwproject op 4 maanden gerealiseerd kan worden.

Prefabricatie

De SOLIDWOOD-wanden worden volledig geprefabriceerd bij onze partner in Duitsland. Alle noodzakelijke voorzieningen (elektriciteit, ventilatie, etc) zijn op voorhand besproken en de kanalen worden reeds bij de fabricatie voorzien in de wanden. Het buitenschrijnwerk (ramen, deuren) en de SOLIDWOOD-panelen worden gelijktijdig besteld. Ze worden kort na het bouwpakket geleverd. Hierdoor is het mogelijk om de volledige ruwbouw regen- en winddicht te hebben op enkele weken!

Geen droogtijden

Bij de montage wordt geen druppel water gebruikt waardoor het laten “uitdrogen” overbodig is. Verdere afwerking (schilderwerken, spuitplamuur, behang, gyproc,…) kan rechtstreeks op de panelen en kan dus onmiddellijk gebeuren na de opbouw.

Voor elk wat wils

Het SOLIDWOOD-concept is toepasbaar in verschillende bouwstijlen, van strak modern tot klassiek. Zo is er meer flexibiliteit in de afwerking, die gebeurt op maat van de klant. Bovendien wint u door de slanke wanden van SOLIDWOOD veel ruimte.

Meer weten?

Surf naar www.solidwood.be of contacteer ons voor een afspraak!
Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons