Kwaliteit
Vakmanschap
Authenticiteit
Duurzaamheid
NIEUWS

Solidwood en innovatie

Futureproof circulair bouwen

Zo’n 30 tot 40% van onze afval komt uit de bouwsector. De wijze waarop we bouwen en wonen heeft dus een grote impact op onze CO2-voetafdruk. Daarom maakt een drastische omslag naar circulair bouwen een groot verschil. En voor SOLIDWOOD is circulair bouwen geen loze term.

Deze vorm van bouwen streeft naar een efficiënt gebruik van bouwmaterialen. De houten panelen zijn volledig te demonteren en de gebruikte materialen zijn recycleerbaar.

Het doel is om niet enkel economisch rendement te verkrijgen, maar ook om een ecologische (meer)waarde te creëren, een bijdrage aan een duurzame toekomst van de volgende generaties.

Kortom: SOLIDWOOD vormt een goede basis voor een ecologische woning en kan gecombineerd worden met tal van andere duurzame bouwmaterialen, in elke woonstijl.

Cradle To Cradle of circulair?

We zien vaak dat bedrijven denken dat ze een keuze moeten maken tussen Cradle to Cradle (een manier van werken waar de gebruikte grondstoffen volledig hergebruikt kunnen worden zonder hun waarde te verliezen) of circulair bouwen (werken volgens een principe van gesloten kringloop waarin oa. grondstoffen hun waarde zo min mogelijk verliezen, hernieuwbare energiebronnen worden gebruikt, ecosystemen en milieu niet worden aangtast en systeemdenken centraal staat).

Deze twee stromingen staan echter niet tegenover elkaar, bij SOLIDWOOD kan je ze beide toepassen. Sterker nog, ze vullen elkaar naadloos aan.

Montage

Alle verbindingen en schroefgaten zijn reeds voorbereid. In een mum van tijd kan hierdoor een volledige muur gemonteerd worden. Een woning kan opgebouwd worden in 2 dagen.

De panelen hebben een enorme draagkracht en door te werken met dood materiaal is er geen risico op vervormingen of barsten.

Meer weten?

Surf naar www.solidwood.be of contacteer ons voor een afspraak!

Logo Leo Struyf & Co

Volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van onze actuele projecten en blogs.

Volg ons